Systhema nieuws


STABU en Systhema gaan samenwerken

Op dinsdag 26 mei 2015 hebben STABU en Systhema Informatietechnologie B.V. hun handtekening gezet onder de BWBRD Exploitatieovereenkomst. Systhema is daarmee het eerste bedrijf met STABU BWBRD web gebaseerde bestekprogrammatuur voor de bouw.


Marc Verhage, algemeen directeur van STABU: “STABU is ruim 38 jaar aan het bouwen aan de STABU-systematiek. Begin januari 2015, na een investering van enkele jaren, is de vernieuwde systematiek op de markt gebracht. Gedurende dit jaar worden er updates en verbeteringen doorgevoerd. Wij geloven dat dit voor de toekomst de specificatiestandaard van Nederland wordt en dat de bijbehorende database de basis zal zijn om bouwprojecten te voorzien van de juiste producten. ICT-bedrijf Systhema heeft haar moderne bestekverwerkingssoftware S-Bestek aangepast op BWBRD. Omdat Systhema de enige softwareleverancier is met een volledig web based bestekprogramma hebben we gezamenlijk een nieuwe licentiestructuur ontwikkeld, ondertekend en software ontwikkeld. Dit onderschrijft de potentie van de systematiek.”


Systhema Informatietechnologie

Het bedrijf Systhema Informatietechnologie maakt diverse softwareoplossingen en vervolgens levert Systhema Consultancy de handjes en voetjes. Martin Wijnands (Algemeen directeur Systhema): "Een deel van onze oorsprong ligt in het maken van bouwcalculatiesoftware, aannemers-, elementenbegrotingen maar ook diverse logistieke pakketten en procesbesturing. Hoewel we ons ook op andere marktsegmenten hebben geconcentreerd is de affiniteit met de bouwbranche nooit verloren gegaan. Onze opgedane kennis van applicatie integratie en informatie architectuur wordt een steeds belangrijker onderwerp in bouwapplicatiewereld.”


S-Bestek besteksoftware

Met de eerste versie, die na de zomer beschikbaar komt, kan de gebruiker een Stabu2 of BWBRD werksoorten bestek maken. Deze moderne bestekverwerker zorgt ervoor dat u met een minimum aantal muisklikken uw bestek kunt maken.


Paul Buchter (Commercieel directeur Systhema): “Onze doelgroep is in eerste instantie de kleinere bestekschrijver met hoge ambities. In het verleden waren de licentiekosten voor deze groep vaak te hoog. Om die reden hebben we in samenwerking met STABU de weblicentie ontwikkeld wat betalen per bestek mogelijk maakt. Daarnaast is onze applicatiearchitectuur geschikt om in korte tijd nieuwe functionaliteiten te implementeren zoals we nu bezig zijn met BWBRD Bouwsystemen & Installaties. Deze komt in het derde kwartaal beschikbaar.”


Doelgroep

S-Bestek is de eerste op STABU BWBRD web based bestekprogrammatuur voor de bouw. Met de eerste versie, die na de zomer beschikbaar komt, kan de gebruiker een Stabu2 of BWBRD werksoorten bestek maken. Onze eerste doelgroep is de “kleinere” bestekschrijver, met hoge ambities, die een beperkt aantal bestekken per jaar maakt. In het verleden waren de licentiekosten voor deze groep vaak te hoog en daardoor onbereikbaar. Daarom hebben wij in samenwerking met STABU de weblicentie ontwikkeld waarbij betalen per bestek mogelijk wordt. Onze applicatiearchitectuur is geschikt om in korte tijd nieuwe functionaliteiten te implementeren. Op dit moment werken we hard aan de ontwikkeling van STABU BWBRD Bouwsystemen & Installaties welke in het derde kwartaal beschikbaar komt in S-Bestek. Omdat S-Bestek een web applicatie is, zijn stelt het weinig eisen aan uw computer en is besturingssysteem onafhankelijk. Integratie en koppelingen met internet gerelateerde toepassingen leveranciers websites, bestekservices en andere web software zijn vanuit S-Bestek eenvoudig te realiseren. Daarmee positioneert S-Bestek zich als een solide bestekverwerker binnen de keten van de bouwinformatie-uitwisseling.


Zie ook :Stabu.org
Terug naar nieuws overzicht


Nieuws


Systhema nieuws:

STABU en Systhema gaan samenwerken. Op dinsdag 26 mei 2015 hebben STABU en Systhema.....Lees verder >>


Vacatures


Op dit moment heeft Systhema geen opstaande vacatures.


Onze referenties